Stimați Domni,

Referitor la Scrisoarea dvs. deschisă, de susținere a dlui Deputat de Ilfov, Cornel Zainea, dorim să vă supunem atenției următoarele:

Societatea IRIDEX GROUP IMPORT EXPORT SRL nu și-a propus, în niciun fel, să obstrucționeze activitatea demnitarilor USR sau din alte partide, pentru activitatea lor.

IRIDEX GROUP a reținut afirmația: ,,centrala de biogaz emite un miros insuportabil pe o rază de aproximativ 5 km și un miros deranjant pe o raza de până la 10 km” , afirmație denigratoare, cu efect de a produce panică în rândul cetățenilor, a-i incita și a aduce grave prejudicii IRIDEX dar și unei  firmei de renume  din Germania, producătoare a echipamentelor de ardere a gazului de depozit  producere de energie electrică, ale cărui utilizator este firma noastră .

Suntem în așteptarea evaluării prejudiciilor de imagine dar și a prejudiciilor materiale, pe care aceste declarații și acțiuni inițiate de dl. Zainea, le-au produs societății IRIDEX GROUP.

Apreciem preocuparea reprezentanților USR în Parlament pentru propunerea unor legi în domeniul Gestiunii deșeurilor, a mirosurilor etc. dar nu e oare normal, ca inainte de aceasta să ia cunoștință, să consulte, să cunoască, cât mai exact situația actuală?

Eliminarea deșeurilor din București și din țară se face în proporție de 95% prin depozitare. Demnitarii USR au vizitat cele trei (3) depozite din București și au consemnat neajunsurile acestei solutii de eliminare a deșeurilor, pentru a putea propune altele mai eficiente?

Pentru a renunța la depozitare, trebuie propuse și realizate, înainte de desființare, soluții alternative.

În București și împrejurimi se produc cca 4500 To de deșeuri zilnic – acestea unde ar urma sa fie eliminate?

Aceste acțiuni ale dvs. nu sunt cumva un atentat la sănătatea populației?

A consemnat cineva cu măsurători și a identificat că mirosurile resimțite în zona Chitila, Chiajna vin de la Depozitul IRIDEX?

S-au identificat prin măsuratori făcute de Agenția de Protecție a Mediului si Garda Natională de Mediu puncte în localități învecinate ce depașesc limitele legale – a identificat cineva posibilele surse din acele zone, ce produc concentrații de H₂S și să ia măsuri de eradicare a acestora?

Din măsuratorile făcute cu aparatura omologată, de ultima generație, în perimetrul Depozitului IRIDEX rezultă că aici nu se inregistrează depașiri ale limitelor de H₂S impuse. Dacă se dorea o identificare clară a provenienței mirosurilor, de ce nu s-au facut măsuratori paralele – au existat la ultima campanie de măsuratori un numar sporit de laboratoare mobile dar niciunul nu a fost amplasat în incinta Depozitului. Întrebare: Dacă măsurătorile făcute la distanțe de 3-5 km de Depozit indică depășiri de până la 10-15 ori a limitelor legale, CARE ar trebui să fie intensitatea mirosurilor în amplasamentul Depozitului ?

Vă rugăm a vă apleca asupra celor spuse mai sus, a subiectului în general, aducându-vă la cunoștință că  stăm la dispoziția dvs. cu orice informații, iar dacă în propunerile legislative pe care le veți face, veți dori și opinia noastră, o veți avea, cu celeritate și cu toată deschiderea și experiența noastră de peste 20 de ani în domeniul Gestiunii deșeurilor.

 

Cu considerație,

Conducerea  IRIDEX GROUP

office@iridex.ro