Iridex Group SRL, premiu I în cadrul Galei laureaților organizată de Camera de Comerț și Industrii a României

Iridex Group SRL și-a adjudecat un Premiul I în cadrul Galei laureaților Topului Național al Firmelor organizată de Camera de Comerț și Industrie a României.

Desfășurată în prezența Președintelui României, dl Klaus Werner Johannis și a Primului Ministru dl Ludovic Orban, cea de a XXVI-a ediție a Galei „Topul Național al Firmelor” a avut loc joi, 7 noiembrie a.c., la Centrul Expozițional Romexpo.

Barometru al performanței în afaceri, Topul Național al Firmelor premiază operatori economici din diferite sectoare de activitate precum: industrie, servicii, comerț, turism,cercetare-dezvoltare și high-tech, agricultură, silvicultură și pescuit și construcții. El a fost realizat în baza unor indicatori de performanță obiectivi precum: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și a capitalului angajat și  unei metodologii clare, transparente și unitare la nivel național, implementată de toate Camerele de Comerț din țără.

Premiul I a fost conferit Iridex Group la categoria din categoria ”Tratarea și eliminarea deșeurilor nepericuloase”. Iridex Group este cea mai mare companie din acest domeniu de la noi din țară, cu 100 de experți în domeniu – ingineri, subingineri și tehnicieni – și peste 2000 lucrători. Iridex Group este activ în toate etapele de gestionare a deșeurilor, de la colectarea selectivă a deșeurilor, la sortarea, tratare, reciclarea și aplicarea principiilor economiei circulare.

Corneliu Pascu, Președinte al Iridex Group: ”Suntem onorați de acest premiu. De asemenea, suntem conștineți de responsabilitatea care ne revine atât în asigurarea sănătății publice cât și în protecția mediului înconjurător. De aproape 30 de ani investim în utilaje și materiale noi, investim în tehnologii și investim în oameni pentru a ne asigura că activitatea noastră răspunde celor mai stringente cerințe de mediu impuse de legislația românească și de cea europeană. Pentru noi, aplicarea principiilor economiei circulare, de recuperare și reciclare a materialelor, a valorificării la maxim a potențialului lor reprezintă realitatea fiecărie zile de lucru.”

În ediția din anul 2019 a Topului Național al Firmelor au fost cuprinse la nivel național 12.603 companii care s-au clasat pe primele 10 locuri (1-10) – operatori economici din diferite sectoare de activitate, după cum urmează: 4.466 din industrie, 3.521 din servicii, 2.615 din comerț, 312 din turism, 468 din cercetare-dezvoltare și high-tech, 643 din agricultură, silvicultură și pescuit și 578 din construcții. Cele 12.603 companii au o cifră de afaceri de aproximativ 178,48 mld. Euro, un profit din exploatare de circa 14,87 mld. Euro și 1.340.310 de salariați.

Despre Iridex: Iridex este unul din pionerii industriilor conexe protecției mediului din România, operând în acest domeniu încă de la înființare, în anul 1991. Iridex are o experiență de peste 25 de ani în domeniul protecției mediului, managementului deșeurilor municipale, a construcției și operării de centre de management integrat a deșeurilor. Prin ceea ce face, Iridex urmărește protejarea mediul înconjurător, eliminând risipa de resurse – oricare ar fi ele –contribuind, astfel, la atingerea obiectivului european de #zero waste# și implementarea principiilor economiei circulare.